Knjižničarske
avanTURE
Menu

ZKD knjižničarske avanTURE

 

Program ZKD knjižničarske avanTURE osmislilo je i pokrenulo Zagrebačko knjižničarsko društvo u 2021. godini, koju je Ministarstvo kulture i medija RH proglasilo Godinom čitanja.

ZKD knjižničarske avanTURE program je koji objedinjuje poticanje čitanja i promoviranje knjižnica na području Zagreba i Zagrebačke županije, odnosno djelovanja Društva, te promiče kretanje radi poboljšanja zdravlja.

Hodanjem, trčanjem ili vožnjom biciklom mogu se prijeći ponuđene virtualne ture unutar dviju tzv. velikih tura. Turom „Stari Zagreb od vugla do vugla“ (Velika tura I) virtualno se obilaze zagrebačke narodne knjižnice. 

Turom „Zagrebačka županija: priručnik za zavičajnu nastavu“ (Velika tura II) virtualno se obilaze narodne knjižnice Zagrebačke županije.

Obje velike virtualne ture sastoje se od više kraćih/malih virtualnih tura, a svaka od njih nazvana je prema naslovu jedne knjige. 

Kilometri koje je potrebno prijeći određenom virtualnom turom za svaku su disciplinu različiti, a hodanje je osnovna disciplina. Primjerice, tura „Mali Štefek s Medveščaka“ dugačka je 7 kilometara. Za prelazak iste ture trčanjem potrebno je prijeći 10,5 kilometara (hodanje u kilometrima pomnoženo s 1,5), a biciklom 21 kilometar (hodanje u kilometrima pomnoženo s 3).

ZKD knjižničarske avanTURE namijenjene su punoljetnim sudionicima, a korištenje je besplatno.

Svi administratori i suradnici na ZKD knjižničarskim avanTURAma rade volonterski.

© 2024 Zagrebačko knjižničarsko društvo. Sva prava pridržana.