Knjižničarske
avanTURE
Menu
23.02.2023.
Obiteljska biciklijada 2023.

Obiteljska biciklijada prilagođena sudionicima svih uzrasta

Obiteljska biciklijada prilagođena sudionicima svih uzrasta održat će se 4. ožujka 2023. godine sa startom u 9:00 sati na parkiralištu shopping centra Arena Park u Zagrebu. Ono što karakterizira Obiteljsku biciklijadu je njena kružna, ravna staza bez uspona duljine cca 35 km. Na dva odmorišta (po potrebi i više) možete sudjelovati na kreativnim radionicama, igrama i zajedničkom ručku - tradicionalom grahu s kobasicom. Biciklirajte i uz ugodno druženje osvojite vrijednu nagradu u igri Flekice skupi - bicikl pokupi!

11.02.2023.
Otvorili smo vrata škole profesora Fausta

Biciklistička početnica profesora Fausta prva je autorska knjiga Nine Ivanović.
Njeni najdraži motivi su životinje, biljke i bicikli, a svoju ljubav prema biciklima predočila je u ovu sjajnu edukativnu slikovnicu.

04.02.2023.
Seid Serdarević među finalistima tportalovog projekta Vizionar godine

Tportal, jedan od vodećih news portala, pokrenuo je u studenome 2022. veliki medijski projekt Vizionar godine, kojim želi izdvojiti, istaknuti i potaknuti pojedince koji svojim djelovanjem i uspjesima otvaraju Hrvatskoj nove prilike. U sklopu projekta okupljen je glavni žiri sastavljen od 11 istaknutih lidera iz gospodarskog i društvenog života Hrvatske, koji će izabrati vizionare u pet kategorija - gospodarstvo, tehnologija, društvo, kultura i sport - te krovnog Vizionara godine za 2022.

09.01.2023.
Knjižnica u Utrechtu nudi biciklistima da napune svoje e-uređaje vozeći bicikl

Grad Utrecht pokrenuo je zanimljivu inicijativu za biciklističke entuzijaste i ljubitelje fitnessa — knjižnicu u kojoj možete puniti električne uređaje vožnjom bicikla.

© 2023 Zagrebačko knjižničarsko društvo. Sva prava pridržana.