Knjižničarske
avanTURE
Menu
Jane's Walk Zagreb
26.05.2023.
Jane's Walk Zagreb

Ovoga vikenda uživajte u sasvim posebnim šetnjama, koje organizira Centar za kulturu Trešnjevka.

Jane’s Walk šetnje besplatne su lokalno organizirane šetnje tijekom kojih se ljudi okupljaju radi zajedničkog istraživanja, razgovora i uživanja u svojim kvartovima.

 

Jane Jacobs (1916.-2006.) bila je urbanistica i aktivistica koja je gradovima prilazila na posve nov i do tada nepoznat način – kao na socijalne cjeline. Nasuprot jednoličnosti i praznine poslovnih četvrti, otuđenosti širokih prometnica i beživotnosti stambenih kvartova bez adekvatnih javnih prostora, ukazivala je na važnost pješačkih zona i općenito mjesta pogodnih za susrete s ljudima.

U projektu Jane's Walk sudjeluju stotine gradova iz brojnih država sa šest kontinenata. 

Fotografije i tekstove o dosad održanim šetnjama u Zagrebu te raspored šetnji za svibanj 2023. možete pronaći na sljedećoj mrežnoj stranici - Jane's Walk šetnje u Zagrebu.

26.05.2023.
41. Večernjakova biciklijada

U subotu 3. lipnja na Trgu Franje Tuđmana bit će start 41. Večernjakove biciklijade, a cilj je samoborski Vugrinščak. 

26.05.2023.
Booksa u parku

Tijekom lipnja u parku ispred Bookse u Martićevoj 14D organizira se bogat književno-umjetnički program osmišljen u suradnji s brojnim organizacijama i umjetničkom zajednicom.

26.05.2023.
Run for Down 2023.

Udruga za sindrom Down Grada Zagreba i Zagrebačke županije i Atletski klub Perpetuum mobile iz Zagreba u subotu 3. lipnja 2023. na Savskom nasipu u Zagrebu organiziraju donatorsku utrku pod nazivom RUN FOR DOWN.

© 2023 Zagrebačko knjižničarsko društvo. Sva prava pridržana.