Knjižničarske
avanTURE
Menu
Mnogi za rijetke
03.07.2024.
Mnogi za rijetke

Inicijativa Dobrota je lijek organizira humanitarnu utrku za djecu i odrasle osobe, koje pate od rijetkih bolesti, u subotu 7. rujna 2024. na Jarunu.

Mnoga djeca i odrasli u Hrvatskoj pate od rijetkih bolesti, čije je liječenje često nedostupno te zahtjeva skupa putovanja u druge države radi isprobavanja eksperimentalnih lijekova. Inicijativa Dobrota je lijek želi to promijeniti. Osim povećanja dostupnosti najnovijih lijekova za rijetke bolesti, ciljevi inicijative su probuditi osjećaj simpatije i solidarnosti prema oboljelima i njihovim obiteljima te informirati javnost o kliničkim ispitivanjima za rijetke bolesti.

U sklopu inicijative održavaju se dvije utrke. Prijaviti se može za utrku za odrasle od 5 km u 17 sati preko mrežne stranice ili za utrku za djecu od 500 m u 16:30 preko mrežne stranice ili na lokaciji. U dječjoj utrci mogu sudjelovati i djeca s teškoćama u razvoju.

Obrazac za prijave i detaljne informacije dostupne su na mrežnoj stranici utrke - Mnogi za rijetke.

03.06.2024.
6. Hrvatski festival hodanja

Hrvatski festival hodanja održat će se od 31. kolovoza do 1. rujna 2024. u Gospiću i Otočcu. Organiziraju se tri rute, koje su prilagođene različitim kondicijama hodača.

© 2024 Zagrebačko knjižničarsko društvo. Sva prava pridržana.