Knjižničarske
avanTURE
Menu
Booksa u parku 2024.
03.06.2024
Booksa u parku 2024.

Ljetnim festivalom Booksa u parku, koji se održava od 4. do 23. lipnja u Martićevoj ulici, Književni klub Booksa proslavit će 20. rođendan.

Booksa u parku, ljetna oaza u Martićevoj, mali nezavisni kult(ur)ni festival, i ove godine zabljesnut će književnim, glazbenim, filmskim i participativnim programima osmišljenim u suradnji s prijateljima kluba, susjedima, brojnim organizacijama i umjetničkom zajednicom. Booksom u parku želi se istaknuti važnost dostupnosti javnih prostora kao vitalnih dijelova gradskog tkiva, za programe koji dolaze iz lokalnih zajednica, umjetničkih kolektiva i nezavisnih kulturnih organizacija.

Zanimljivi književni razgovori, najbolja autorska glazba, nagrađivani filmovi, aktivističke predstave, radionice za djecu i brojni žanrovski različiti sadržaji suvremene nezavisne kulture bit će pravo osvježenje od 4. do 23. lipnja.

Detaljan raspored događanja dostupan je na mrežnoj stranici kluba – Booksa u parku.

03.06.2024.
12. biciklijada ZKD biciklista

Radna grupa ZKD biciklisti obilježili su 10 godina zajedničkog bicikliranja 12. biciklijadom od Zagreba do Brežica.

03.06.2024.
6. Hrvatski festival hodanja

Hrvatski festival hodanja održat će se od 31. kolovoza do 1. rujna 2024. u Gospiću i Otočcu. Organiziraju se tri rute, koje su prilagođene različitim kondicijama hodača.

© 2024 Zagrebačko knjižničarsko društvo. Sva prava pridržana.